Cursus en workshop

 

Cursus en workshop

Cursus

Je kan in het atelier terecht voor mozaïeklessen. Als beginner en gevorderde ben je welkom en word je professioneel begeleid volgens jouw wensen en noden. Je kan een spiegeltje of een klein paneel mozaïeken om kennis te maken met mozaïek. Je kan meerdere lessen volgen en een groter paneel of spiegel, een dienblad, een schaal of een bol maken. Wens je een (tuin)tafel, groot wandpaneel of muurmozaïek te maken dan kom je meerdere lessen gedurende een aantal maanden. Ook andere 2D mozaïekprojecten kan je in het atelier komen uitwerken. Heb je thuis een ondergrond die je graag wilt mozaïeken, dan kan je die meenemen.

Kinderen vanaf 7 jaar mogen meekomen met een volwassene. Kinderen vanaf 16 jaar kunnen zonder volwassene les komen volgen.

De wekelijkse lessen gaan door op dinsdagavond en hiervoor koop je een abonnement, zie bij prijzen welke formules er zijn. (je start wanneer je wilt en je komt ook wanneer je wilt, enkel de aanwezige uren worden aangeduid op je abonnement)

Workshop

Dagworkshops worden één zondag per maand georganiseerd (meestal laatste zondag van de maand - voor data zie kalender).

 • MOZAIEK : Je leert de basis van mozaïek: techniek en materiaal. Tijdens een hele dag maak je een paneel van 25x25cm (of een rechthoekig formaat) of een spiegel.
 • MOZAIEK BISTROTAFEL: Je mozaïekt een bistrotafel van 60cm diameter met mozaïeken rand, voor binnen én buiten. Kies 3 zondagen om aan je tafel te werken + 2u om te voegen (op een zondag of een dinsdagavond)
 • MOZAIEKSCULPTUUR : Tijdens deze workshop maken we onze eigen mozaïeksculptuur. Uit polystyreen, een vierkante blok (30x30x30cm) of een rechthoekige (23x23x50cm) gaan we aan de slag met mes en rasp en maken we een sculptuur. Op het einde van de dag wordt een verharde laag aangebracht die van het geheel een stevige ondergrond maakt om te mozaïeken. Daarna kan je in het atelier of bij je thuis de sculptuur mozaïeken met glasmozaïek, keramische tegels, glasparels, millefiori,.... Geen ervaring met beeldhouwen vereist !

Wil je graag met een groep van minstens 6 en maximum 10 personen op een ander moment een workshop volgen ? Dat kan! Ook voor kinderen vanaf 7 jaar is dit mogelijk. Neem contact op en we bekijken samen een datum.

Onderstaande workshopformules kunnen op aanvraag plaatsvinden voor groepen vanaf 6 tot 10 personen.

 • MOZAIEKPROEVERTJE (4u): Je komt proeven van de kunst van het mozaïeken. Je maakt iets eenvoudigs tijdens een ontspannen namiddag met een mooi resultaat! Je maakt iets kleins; een paneeltje (20x20cm), een huisnummer, fotokader of doosje.
 • MOZAIEKKIDS (2,5u): Kinderen maken een werkje van 20x20cm. Er is keuze uit meer dan 20 verschillende ontwerpen of ze kunnen een eigen ontwerp maken.

Kalender

Openingstijden tot en met augustus 2019:

Klik op de datum en zie onderaan de kalender de activiteit en de uren.

 • Elke dinsdagavond LES van 19u – 21u30
 • MOZAïEK WORKSHOP OF MOZAïEKTAFEL: zo 19 mei 2019 van 10u tot 17u
 • MOZAïEK WORKSHOP OF MOZAïEKTAFEL: zo 23 juni 2019 van 10u tot 17u
 • MOZAïEK WORKSHOP OF MOZAïEKTAFEL: zo 25 augustus 2019 van 10u tot 17u
 • SCULPTUUR WORKSHOP: zo 29 SEPTEMBER 2019 van 10u tot 17u
 • MOZAïEK WORKSHOP OF MOZAïEKTAFEL: zo 27 oktober 2019 van 10u tot 17u
 • MOZAïEK WORKSHOP OF MOZAïEKTAFEL: zo 10 november 2019 van 10u tot 17u
 • MOZAïEK WORKSHOP OF MOZAïEKTAFEL: zo 15 december 2019 van 10u tot 17u

Bekijk steeds de kalender daar sommige openingstijden niet gelden tijdens schoolvakanties. Meld steeds je komst . Dit kan tot de dag ervoor via sms, telefoon of e-mail. Ook als je na bevestiging toch niet kunt komen, graag even verwittigen.

Prijzen

 

 • 13€/uur
 • Abonnement 10 uren = 120€ (12€/uur) - één jaar geldig
 • Abonnement 20 uren = 230€ (11,5€/uur) - één jaar geldig
 • Abonnement 30 uren = 315€ (10,5€/uur) - één jaar geldig

De abonnementen zijn persoonsgebonden, niet terug betaalbaar en 1 jaar geldig. Alle materialen zijn inbegrepen, behalve marmox (= vorstvrije ondergrond)

Workshops op aanvraag (minstens 6, max 10 personen):

 • Mozaïekproevertje (halve dag=4u) = 50€ pp
 • Mozaïekkids (2,5u) = 150€ voor de hele workshop, op aanvraag
 • Mozaïekbasis (1 dag=7u) = 90€ pp
 • Mozaïeksculptuur (1 dag=7u) = 95€ pp
 • Mozaïektafel (3 dagen + 2 uur) = 325€ pp (tafel inbegrepen!)

Alle materialen zijn inbegrepen in de prijs van de workshop!

Drank (koffie, thee, water) en koekjes zijn steeds aanwezig en ook inbegrepen.

Cursisten aan het werk

 

 

Mozaïeksculptuur:

Inschrijven

Je kan je inschrijven via info(at)beeldendmozaiekatelier.be of telefonisch op 0476 40 47 97 of 03/501 50 09

Vervolgens schrijf je het cursusgeld over op volgend rekeningnummer: BE73 3770 6592 3560 van Ditte Mollet, met vermelding van je naam en je keuze van workshop of abonnement.

Indien je langer dan twee weken voor de start van de cursus of workshop annuleert krijg je het volledige bedrag teruggestort. Indien je binnen twee weken voor de start van de cursus of stage annuleert krijg je 50% teruggestort. Indien je minder dan 7 dagen voor de aanvang van de cursus of stage annuleert krijg je geen terugbetaling van het inschrijvingsgeld. Als je een vervanger vindt voor jou plaats, krijg je wel een terugbetaling.
Indien de workshop niet doorgaat, krijg je het volledige bedrag terugbetaald.

Je kan ook zelf een groepje samenstellen (hou daarbij rekening met de min van 6 en max van 10 deelnemers). Je kiest samen een paar data die jullie uitkomen en mailt dit aan mij door. Nadat we een datum zijn overeengekomen wordt een voorschot overgeschreven op de rekening van het atelier. Dan ligt de workshop vast.

Als je nog vragen hebt, aarzel niet mij te contacteren!

Terug naar boven